Avui no tinc molt de temps per a fer una entrada com cal, però com m’agrada començar el dia aportant alguna notícia al blog, us deixo una noticia extreta tal qual de la versió online de la revista Runner’s World.
Si vols aconseguir alguna cosa , dona-li a una persona ocupada
… això diu una antiga dita. Encara millor si li donen a una persona ocupada que faci exercici regularment, perquè és probable que sigui millor que una persona sedentària pel que fa a equilibrar un horari atapeït. Això és el que suggereix un estudi recent.
Russell Clayton, professor assistent de la gerència a la Universitat de Saint Leo, Florida, ha realitzat una enquesta on hi participen 476 adults, treballadors (no en aquest país suposo, costarien de trobar) sobre com gestionen les demandes de les seves vides personals i professionals.
No és sorprenent que el seu estudi trobi que l’exercici redueix els nivells d’estrès. Però Clayton també va trobar que l’exercici augmenta l’auto-eficàcia, la sensació de que un és capaç d’assolir les demandes de la feina i a aconseguir que es facin possibles. Entre els participants de l’enquesta, la major sensació d’auto-eficàcia experimentada a través de la realització de l’exercici regular sembla que es trasllada a la feina i la llar, i es tradueix en menys conflicte sobre l’equilibri d’aquests rols.
Clayton, que particularment és corredor, suggereix que la gent ha de trobar el tipus d’exercici que funciona millor per a ells, ja sigui exercitant a primera hora del matí, durant una pausa al migdia, o com un alliberament després de la feina . També advoca per “moments robats” d’exercici, com pujar les escales o fer uns salts, que ajuden a acumular una mica d’exercici durant el dia fins i tot quan no hi ha temps per a més.
Clayton diu que els gerents i professionals de recursos humans haurien de prendre nota dels resultats, ja que suggereixen que les empreses han de tractar de fomentar l’exercici dels empleats permetent horaris més flexibles, fomentant nous hàbits com caminar durant les reunions i petites coses que poden ajudar, com petites pauses “energitzants” – de 10 a 15 minuts d’estirament, respiració i exercici lleuger – durant el dia.
L’estudi es publicarà en un proper número de la revista Human Resource Management.
Reflexions
A nivell personal puc dir que no em sorprèn gens la notícia, estic segur que a vosaltres tampoc. Jo fins i tot quan tinc més feina, sembla que fer exercici m’ajudi a sobre portar-la millor. Crec que a banda de les endorfines i altres neurotransmissors que puguem secretar com a conseqüència de l’exercici, hi ha una component psicològica de saber que hem fet quelcom de profit per a nosaltres mateixos i que indirectament sustenta la resta d’objectius que assolim durant el dia (se suposa que realitzar exercici és bo al cap i a la fi, sempre que no n’abusem, és clar, però ningú acostumarà a pensar que estigui abusant de l’exercici, oi?). Quan has fet una cosa bé, tens un sentiment de que ja has “complert” amb algo, que indirectament pot fer que la resta vagi millor. No creieu?
Bé, me’n vaig a fer una mica d’exercici a veure si em puja la sensació d’auto realització i efectivament em cuindeix la feina, tot i que avui crec que serà complicat.