Lligat amb el comentari d’ahir a la pàgina de Facebook del blog sobre Selye i la seva Teoria de l’estrès o Síndrome d’Adaptació General, el llibre d’Izzy Narvaez de PowerliftingToWin ens deixa una altra perleta, ja més posada en context amb l’entrenament de la força:
…Quan anem a la sala de peses i aixequem pesos que representen un repte, causem micro-lesions a les fibres musculars i provoquem tota una varietat de respostes hormonals que donen senyals a l’organisme indicant que s’ha patit alguna forma d’estrès. A través del menjar i el descans nocturn, donem al cos temps per a recuperar-se. Per tal de prevenir que patim el mateix nivell d’estrès la pròxima vegada que ens hi exposem, el cos s’adapta desenvolupant músculs més grans i forts (a banda d’un altre ampli conjunt d’adaptacions que tenen lloc fruit de l’exercici). Però cal tenir present que, si ens excedim, podem sobrepassar la nostra capacitat per a adaptar-nos i sobre-entrenar…
— “Izzy Narváez. (2014). ProgrammingToWin.” Font original
Aprèn més:
- NutricioBlog – Fisiologia de l’exercici – Adaptacions a l’exercici físic (I) – Introducció
- NutricioBlog – Bases del condicionament físic – La força (I)
- NutricioBlog – Bases del condicionament físic – La força (II)
- Publicació Científica – de Camargo, B. (2010). Estrés, Síndrome General de Adaptación o Reacción General de Alarma. Revista Médico Científica, 17(2).
- Publicació Científica – Ocaña, C. (1998). Síndrome de adaptación general, la naturaleza de los estímulos estresantes. Escuela Abierta, 2, 41-50.
- eBook – Izzy Narváez. (2014). ProgrammingToWin.