Perla
Perla del dia – El balanç entre nutrients d’origen animal i vegetal

Els productes d’origen animal inclouen alguns dels aliments més densos en nutrients que podem aconseguir. Són la millor font (i de vegades la única) de vitamina A en forma de retinol, DHA/EPA (omega 3) i vitamina B12, així com d’altres nutrients no tant coneguts com la colina, creatina i la carnosina.

Malgrat això, una dieta pobre en verdures i altres plantes segurament patirà una mica de dèficit en alguns nutrients que són necessaris, com per exemple la betaïna (un suport natural pel fetge, d’on la millor font són els espinacs), el potassi (electròlit important i regulador de la pressió arterial, d’on la millor font són els alvocats, les crucíferes, els cítrics i els plàtans), el magnesi (involucrat en centenars de funcions fisiològiques crucials, les millors fonts son les crucíferes i les bledes, així com les nous de macadàmia i el cacau) i les fibres fermentables.

Tot i que ens hem qüestionat els suposats mèrits de les tant famoses fibres insolubles en el passat, les fibres fermentables son importants (enllaç de lectura obligada!) ja que ajuden a poblar l’intestí amb flora microbiana saludable.

Altres micro-nutrients que son fàcils d’anar mancat son el folat (si no es mengen gaire vísceres) o el calci (si no es prenen lactis o peixos petits).

— “Mark’s Daily Apple, Do you really need to eat vegetables to be healthy?” Font original

Translate »